Bording MTB og Fourcross bane

Hvad går initiativet ud på?

En flok unge drenge har med stor tålmodighed i løbet af mange års hårdt arbejde fået skabt et ganske interessant område, hvor Mountainbikere og Motorcrosskørere kan udfordre sig selv og deres færdigheder på baner, der er både udfordrende og spændende at forsøge at forcere. Drengene har på bemærkelsesværdig vis holdt skruen i vandet og har formået på trods af få midler, stor entusiasme at nå i mål. De har fået adskillige lokale borgere til at bidrage med maskiner og frivillighed for at få flyttet adskillige tons jord for at nå i mål, så de i august endelige kunne invitere til officiel åbning.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Initiativet kommer foreningsidrætten til gode fordi, at der nu ligger en attraktiv bane midt i Jylland, som alle kan benytte. Fodboldklubben kan omlægge en træningsaften til lidt alternativ konditionstræning, cykelklubben kan droppe landevejen og tage en tur ned af de udfordrende baner og så er der rig mulighed for, at alle dem, der ikke føler sig tilpas i en holdidræt kan få mulighed for at motionere og alligevel opnå et fællesskab omkring de nye banen.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Synes det er bemærkelsesværdig, at så unge drenge/mænd har formået at holde skruen i vandet på trods af modgang og mangel på penge. De er om nogen repræsentanter for, at alderen ikke er en hindring for at nå i mål. Det handler om at turde tro på ideen og ikke mindst turde engagere sig - stifte en klub og yde masser af frivilligt arbejde Den hårde kerne gik med ungdommens kådhed derfor i gang med at undersøge mulighederne for at lave deres eget. De stiftede en forening og var i dialog med kommunen, som stillede et stykke jord til deres rådighed. Resten skulle de selv sørge for. Her ville mange – selv erfarne voksne nok have givet op. Men drengene var ihærdige og holdt ved. De har siden trukket det tunge læs og i årevis taget det lange seje træk. Dels ved at samle frivillige til at udføre arbejdet med at flytte tonsvis af jord for at lave banen. Dels ved at samle midler til at nå i mål i en verden, hvor mange sportsklubbers professionelle bestyrelser ved præcis, hvordan de skal netværke og gøre deres hoser grønne. En erfaring som drengene på grund deres alder slet ikke har haft. Og sidst men ikke mindst har de – deres unge alder til trods – haft en ganske bemærkelsesværdig tålmodighed og udholdenhed til at holde fast i deres drøm. Drengene er strålende rollemodeller for jævnaldrende og et bevis på, at de trods modgang og mangel på økonomi undervejs, har evnet at blive ved og netop er kommet i mål og har indviet deres bane i Bording, og endda med stor festivitas og masser af mennesker fra hele det midtjyske område